Tiplijn: 06-19541384

Man en vrouw springen dronken van Brug over de Noord bij Alblasserdam

4

ALBLASSERDAM – Een dronken man en vrouw zijn zaterdagavond 17 juni 2023 van de Brug over de Noord bij Alblasserdam gesprongen. De twee hadden hun spullen op de brug gezet en het leek hen ‘just for fun’ wel leuk om in de rivier de Noord te springen. Een agent op de brug, die toevallig langsreed, zag de twee springen. De politieman dacht dat de twee verdronken waren en wellicht in suïcidale toestand van de brug waren gesprongen. In de achtergelaten tassen op de brug zaten nog allerlei spullen, zoals telefoons, geld, pasjes en meer.

De politie, brandweer, ambulances, KNRM, Rijkswaterstaat, een traumahelikopter en een politiehelikopter werden gealarmeerd. Diverse voertuigen en (lucht) vaartuigen kwamen met spoed ter plaatse.

Door de flinke stroming in de rivier waren de twee in korte tijd afgedreven richting Oceanco. De agent op de brug zag de springers tobben en vreesde voor hun leven. “Het was echt kantje boord. Ze hebben geluk gehad dat ze afdreven richting het haventje van Oceanco, waar ze zich konden vastklampen aan een muur,” aldus de politie. Daar werden de man en vrouw uit het water gehaald. Sommige delen van de huid waren vuurrood vanwege de klap op het water. Tegelijk bleek dat de twee onder invloed van alcohol waren.

Een rit naar het ziekenhuis was voor de twee Polen niet nodig. Wel kregen zij beiden een boete van 150 euro voor hun actie. De man en vrouw zijn daarna naar het busstation gelopen en met de bus teruggegaan naar Ridderkerk, waar zij verblijven.

De zwemmers vertelden vaker van bruggen te zijn gesprongen, maar dat dit de laatste keer is geweest, omdat ze toch ook wel geschrokken zijn van alle commotie en de opgelegde boete.

Foto’s: Gerard van Helden en Peter Stam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

4 reacties

 1. Esther Hoegee on

  Ik vind het erg vreemd dat jullie de betrokkenen zo in beeld zetten. Hebben ze hier toestemming voor gegeven. Lijkt me een gevalletje privacy schending naar mijn mening…..

  • Hoi Esther,
   Meneer en mevrouw hebben er geen enkele moeite mee. Overigens: ze wilden ook nog even een selfie met ons als fotografen, dus we staan waarschijnlijk straks ook bij hen in beeld en hebben daar totaal geen moeite mee. Alles vond plaats op de openbare weg, er zijn geen gewonden en er is niemand aangehouden.

   Overigens: zelfs als we geen toestemming hebben (hebben we wel) hadden de foto’s nog prima gekund.

  • Reaguurder on

   Hallo Esther,

   Het is een utopie om te denken dat we ooit nog privacy zullen hebben. Mede dankzij social media, onze ultra moderne smartphones en de enorme toename van camera’s op de straten. Men hoeft de deur niet eens uit om u stap voor stap te kunnen volgen. Sterker nog, uw persoonlijke informatie is vast ergens op het internet te vinden.

   Klein voorbeeld is de handel van persoonlijke informatie door bedrijven nadat u er iets gekocht heeft. U heeft vast een keer uw postcode gegeven in de winkel waardoor zij aan de hand van uw pin transactie en postcode zeer nauwkeurig kunnen bepalen waar u woont.

Reageer