Tiplijn: 06-19541384

Zeer grote brand op schip bij Dordrecht

0

DORDRECHT – Op een vrachtschip in de zeehaven, ter hoogte van de ‘s-Gravendeelsedijk in Dordrecht is vrijdagavond 2 juni 2023 brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. De brand ontstond rond 21.30 uur. Er zijn brandhaarden op de kant en op het schip.De veiligheidsregio ZHZ meldt dat de brand is ontstaan tijdens het laden van schroot. De veiligheidsregio roept omwonenden op om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Update 22.28 uur: Een drone-team komt de situatie van bovenaf bekijken. De brandweer is met veel eenheden ter plaatse om de brand te blussen.

Update: 22.53: 14 opvarenden zijn van boord gehaald en aan boord zijn nog enkele opvarenden, maar die zijn niet in gevaar, zegt de veiligheidsregio.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer