Tiplijn: 06-19541384

Grote wapenvondst in de regio; mannen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden

0

RIDDERKERK / REGIO – De politie heeft deze week in de regio een grote wapenvondst gedaan. Ook zijn er zakken vol munitie en grondstoffen voor drugs aangetroffen. Arrestatieteams vielen dinsdag 18 april loodsen en garageboxen in Ridderkerk en woningen in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Rotterdam en Vlaardingen binnen. Daar werden meer dan honderd jerrycans met vloeistoffen geschikt voor de productie van synthetische drugs, bijna 40 vuurwapens en zakken vol munitie gevonden. Vijf mannen zijn aangehouden.

Vuurwapens
Bij onderzoek werden in totaal 39 vuurwapens gevonden, waaronder 20 automatische vuurwapens. “Zoveel wapens in één onderzoek, dat zien we zelden. Zeker niet met wapens van dit kaliber. De hoeveelheid en type wapens bevestigen het vermoeden van grootschalige handel in vuurwapens door de verdachten”, licht Brigit Nolden, sectorhoofd van de Dienst Regionale Recherche toe.

Onderzoek
Het onderzoek dat maandenlang duurde begon met een tip over de handel in vuurwapens. Tijdens dat onderzoek stuitte het onderzoeksteam op informatie dat dezelfde verdachten zich ook bezig zouden houden met drugsproductie en -handel.

Aanhoudingen
De aangehouden mannen zijn een 32-jarige man uit Zwijndrecht, een 62-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, een 36-jarige en 61-jarige man uit Rotterdam en een 57-jarige man uit Vlaardingen. De vijf worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vervolgonderzoek
Met de aanhoudingen en de zoekingen stopt het onderzoek niet. Nolden legt uit: “We hebben bij de zoekingen meer dan honderd gegevensdragers in beslag genomen. Denk aan telefoons, laptops. Die worden onderzocht. Ook hebben we vijf auto’s in beslag genomen. Die zullen onder andere onderzocht gaan worden op verborgen ruimtes.”

Foto’s: politie.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer