Tiplijn: 06-19541384

Dieven stelen koperen deuren van grafkelders in Dordrecht

0

DORDRECHT – Vanaf begraafplaats de Essenhof aan de Nassauweg in Dordrecht hebben dieven in de nacht van 9 op 10 maart hun slag geslagen. Vanaf twee grafkelders werden twee koperen deuren weggenomen. De politie zoekt de dader(s).

De diefstal werd in de loop van 10 maart ontdekt, toen bij een toegangshek een vernield slot werd aangetroffen. De gemeente heeft aangifte gedaan en laat uitzoeken of er nog nabestaanden zijn van de personen die in de betreffende grafkelders begraven liggen.
De gemeente Dordrecht kijkt of er stappen ondernomen kunnen worden om de begraafplaats nog beter te beveiligen. Er zal extra surveillance zijn vanuit handhaving en er wordt gekeken of het mogelijk is om op het terrein van Essenhof beveiligingscamera’s op te hangen.

Getuigen
De politie zoekt getuigen van de diefstal. Wie weet wie deze diefstal op zijn geweten heeft/hebben, wordt gevraagd contact met de politie te leggen. Gezien het gewicht van de deuren ligt het voor de hand dat de dieven gebruik hebben gemaakt van een auto; misschien is iemand dat opgevallen. Ook doet de politie een beroep op opkopers om extra alert te zijn als de koperen deuren aangeboden worden. Ook wie beelden van bijvoorbeeld een bewakingscamera of dashcam heeft, wordt gevraagd dit met de politie te delen. Bellen kan naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer