Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt 34-jarige terreurverdachte uit Gorinchem aan

0

GORINCHEM – Agenten van de politie-eenheid Rotterdam hebben op 9 maart 2023 een 34-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man wordt verdacht van deelneming aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van terroristische misdrijven. De verdachte zou tot 2018 in de Syrische burgeroorlog betrokken zijn geweest bij de terroristische organisaties Islamitische Staat en/of Jabhat al-Nusra.

Aangehouden
De verdachte zat al vast op verdenking van andere gepleegde misdrijven en is vandaag, na zijn invrijheidstelling uit voorlopige hechtenis, aangehouden in de Rechtbank te Dordrecht. Begin volgende week wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer