Tiplijn: 06-19541384

Jongen zonder rijbewijs rijdt op gestolen scooter tegen fietsster tijdens vlucht voor politie

1

GORINCHEM – Een jongen van 16 jaar oud is dinsdagmorgen in Gorinchem aangehouden. Hij reed even voor 09.00 uur op een scooter over de Banneweg toen hij op een politiecontrole stuitte. De jongen dacht de agenten te slim af te zijn en probeerde om de agenten heen te sturen, om zo te gaan vluchten. Tijdens deze actie bleek dat hij nog niet zo goed kon rijden en reed hij een fietsster aan en kwam vervolgens zelf ook ten val. De jongen kon direct worden aangehouden.

Tijdens de aanhouding werd al snel duidelijk waarom de jongen wilde vluchten. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, reed zonder helm op een gestolen scooter. Verder werd hij aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

De fietsster, een 56-jarige vrouw uit Gorinchem, raakte gewond aan haar enkel. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een politiebusje raakte licht beschadigd tijdens het ongeval.

Update: De advocaat van de jongen laat weten dat de verdenking van rijden onder invloed onterecht is. De jongen zou niet onder invloed zijn geweest tijdens het voorval. De politie meldt desgevraagd dat het onderzoek hiernaar nog loopt en dat een speekseltest liet zien dat er mogelijk cannabis door de jongen was gebruikt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Paar maanden opsluiten zo’n figuur!!!
    Berechten als volwassene, gezien z’n “volwassen” gedrag.
    Mevrouw een schade vergoeding betalen, alle andere schades ZELF laten betalen.
    En in het systeem laten zetten dat hij NOOIT een scooter/auto/tractor/motor rijbewijs mag halen!!

Reageer