Tiplijn: 06-19541384

Aanhouding na brand in centrum Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer is in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari 2023 uitgerukt naar het centrum van Gorinchem. Even voor 03.00 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand in de Westwagenstraat in de stad. Mede vanwege het feit dat het om een pand in de historische binnenstad ging, werd er opgeschaald naar middelbrand.

Bij aankomst van de brandweer bleek er brand te zijn ontstaan in of nabij een schuurtje. Enkele bewoners zijn uit voorzorg geëvacueerd en ook een hond werd door de brandweer uit een woning gehaald. Bij het schuurtje bleken een aantal kranten in brand te staan. Deze zijn door de brandweer geblust. Volgens de politie raakte niemand bij de brand gewond.

De politie hield in de directe omgeving van de brand een 20-jarige inwoner van Waardenburg aan. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brand. ”Hij wordt verdacht van brandstichting. Nader onderzoek wordt verricht”, zo vertelt een politiewoordvoerder vanmorgen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer