Tiplijn: 06-19541384

21-jarige Alblasserdammer onder invloed belandt met bestelwagen in sloot

0

ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – Een 21-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 januari 2023 met zijn bestelwagen in een sloot langs de Zijdeweg bij Nieuw-Lekkerland beland. Toen de politie aankwam, was er niemand bij de auto. Agenten besloten bij de eigenaar thuis te kijken, maar ook daar was hij niet.

“Ondertussen was de bestuurder weer terug bij de auto. Dus daar hebben we hem aangesproken. Collega’s voerden een alcoholcontrole uit en de bestuurder was onder invloed. Hij blies 350 ugl en kreeg een rijverbod van een paar uur opgelegd,” aldus een woordvoerster van de politie.

De man was op een geleende fiets weer naar de bestelwagen gefietst en mocht daar blazen.

Voor een beginnend bestuurder geldt een maximum van 88 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Dat Alblasserdammer had dus bijna 4 keer meer alcohol genuttigd, dan is toegestaan.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer