Tiplijn: 06-19541384

Vermoedelijke aanleiding schietpartij Zwijndrecht bekend; dader vlucht met auto

0

ZWIJNDRECHT – De aanleiding van de schietpartij bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht is vermoedelijk een conflict in de relationele sfeer. Dat bevestigt de politie zaterdag 21 januari 2023. Bij de schietpartij werden een moeder en een dochter van dichtbij neergeschoten met een vuurwapen. De moeder overleed ter plekke. De dochter is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De dader stapte na de schietpartij in een auto en ging er vandoor. De politie is nog steeds op zoek naar de dader. Daarvoor zijn onder meer het arrestatieteam en het Team Parate Eenheid opgeroepen. Ook op straat, onder meer in Zwijndrecht, maar ook in Dordrecht, zijn veel opvallende en onopvallende eenheden van de politie aanwezig.

Inmiddels is er op het parkeerterrein in Zwijndrecht, waar de vrouwen zijn neergeschoten, een groot politieonderzoek gestart. De forensische opsporing van de politie is met vijf wagens aanwezig voor een sporenonderzoek. Onder meer hulzen en camerabeelden van de dader worden veiliggesteld.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer