Tiplijn: 06-19541384

Twee personen neergeschoten bij winkelcentrum in Zwijndrecht; vrouw overleden

0

ZWIJNDRECHT – Bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht zijn zaterdagmiddag 21 januari 2023 twee personen neergeschoten met een vuurwapen. Dit gebeurde ter hoogte van de parkeerplaats bij de Aldi. De politie, de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team zijn opgeroepen voor hulp. Eén slachtoffer wordt gereanimeerd. Voor zover bekend is er nog geen dader opgepakt.

Update: één slachtoffer, een vrouw, is overleden. Volgens ooggetuigen werd zij van dichtbij neergeschoten. 

Update: 14.25 uur: het andere slachtoffer, ook een vrouw, wordt met een spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd. Er is voor zover bekend nog niemand aangehouden.

Een 66-jarige inwoonster van Dordrecht is zaterdag 21 januari overleden na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond en is met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Het betreft een moeder en dochter. De dader wist weg te komen. Vermoed wordt dat de toedracht moet worden gezocht in de relationele sfeer.

De melding dat er geschoten was op het parkeerterrein bij het winkelcentrum kwam binnen om tien voor twee in de middag. Een man opende het vuur op de twee vrouwen, een van hen overleed ter plekke. De man wist in een auto weg te komen. Er is de hele middag met veel eenheden naar hem gezocht. Ter plaatse deed de Forenische Opsporing onderzoek, en werd er met een hond gezocht naar hulzen. Camerabeelden van de winkels in de omgeving zijn verzameld en worden bekeken. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Door de drukke zaterdagmiddag zijn veel mensen getuige geweest van de schietpartij. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. De getuigen worden allemaal gehoord, om een beeld te krijgen wat er precies gebeurd is.

Zie ook: Neergeschoten personen Zwijndrecht zijn moeder en dochter; dader op de vlucht

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer