Tiplijn: 06-19541384

Twee katten beschoten in Alblasserdam; 1 dood en 1 gewond

1

ALBLASSERDAM – In de Klaproosstraat in Alblasserdam zijn twee katten beschoten met een luchtdruk wapen. Eén kat is gewond geraakt en één kat is door z’n kopje geschoten en heeft het niet overleefd. De eigenaresse van de ‘broertjes’ Jack en Sparrow is niet alleen verdrietig, maar ook boos. “Ik heb er geen woorden voor. Dit is zo bizar, dat het nog niet helemaal is geland. Wie zoiets doet, is een achterlijke idioot,” vertelt Roos.

Nog niet beter
De eerste beschieting was eind december. Kat Sparrow liep nietsvermoedend over straat, toen iemand hem een kogeltje door z’n lijf schoot. Het stukje lood werd uiteindelijk door de dierenarts in Alblasserdam aangetroffen in de achterpoot van de 5 jaar oude kat. Eigenaresse Roos vertelt: “Ik zag die dag ineens bloed in huis en dacht eerst aan een verstopping. Ik heb Sparrow naar de dierenarts gebracht en toen bleek uit de röntgenfoto’s dat hij was beschoten. Inmiddels gaat het beter met het hem, maar hij is nog niet helemaal beter. Hij heeft geen kracht meer in zijn achterpoot en kan ook nog niet springen.”

Door hoofd geschoten
En terwijl Sparrow nog herstellende is, was het eergisteren, zondag 8 januari 2023, weer raak. Terwijl Roos die dag haar huis in de Klaproosstraat uitloopt, ziet zij tot haar grote schrik kat Jack dood in de bosjes liggen. Ook deze kat blijkt te zijn beschoten met een luchtdrukwapen. Roos: “Ik heb Jack naar de dierenarts gebracht en daar bleek dat Jack door zijn hoofd is geschoten. Hij was op slag dood.”

Aangifte
Maandagavond 9 januari is er aangifte gedaan bij de politie. Roos hoopt dat de politie de zaak serieus gaat onderzoeken en dat er een dader wordt gevonden. In de zoektocht naar die dader zijn alle tips welkom. Zelf heeft de Alblasserdamse nog geen idee wie de mogelijke dader zou kunnen zijn. Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de schietincidenten te maken kan hebben, worden verzocht de politie te bellen op het nummer 0900-8844.

De Waard
Dierenkliniek De Waard in Alblasserdam, waar de katten van Roos zijn onderzocht, bevestigt de beschietingen. Voor zover bij De Waard bekend zijn er in Alblasserdam in de afgelopen periode niet nog meer dieren beschoten.

De broertjes Jack en Sparrow. Jack (onder) is doodgeschoten. Sparrow raakte gewond.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. ik snap de reactie van de eigennaar. echter word ik ook doodziek van de rondlopende katten.
    leuk dat je huisdieren hebt maar het zijn HUIS dieren niet buitendieren. houd ze binnen. zodra een hond buiten het aangewezen plaatsje poept krijgt de eigenaar een boeten (terecht). katten schijten en zeiken je hele tuin onder en hier is niets aan te doen want tja een dier beboeten is nou niet mogelijk.

    vervelende is dat er niets sterker is dan kattenurine en die geur is bijna onmogelijk te verwijderen.

    om mede om die reden een beestje dood te schieten gaat me ook wel een beetje te ver maar ergens kan ik de aanleiding hiervoor zeker begrijpen. dus eigenlijk aan alle kattenhouders. HOUD ZE BINNEN OF HOUD ZE NIET.

Reageer