Tiplijn: 06-19541384

Zeer grote uitslaande brand in leegstaand pand in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – In een leegstaand pand aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht is op oudejaarsavond brand uitgebroken. Even na 22.15 uur ging de brandweer met spoed ter plaatse. Toen bleek dat er in het pand al een flinke brand woedde, is er opgeschaald naar ‘grote brand’ en kwamen meerdere blusvoertuigen ter plaatse. Na enige tijd sloegen de vlammen uit het dak.

In het pand was niemand aanwezig. Het gaat om een oude (zorg)boerderij waar ook enige tijd een sportschool gevestigd is geweest. Iets na 23.00 uur is de brand overgeslagen naar een aangrenzend pand, dat eveneens leeg zou staan. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en GRIP 2.

Rond 23.30 uur is er een NL-alert verstuurd met daarin het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Veel brandweermensen worden ingezet bij de bestrijding van de brand. Meetploegen van de brandweer verrichten metingen in de omgeving.

Foto’s: Gerard van Helden en Eline Moerkerken.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer