Tiplijn: 06-19541384

Alex R. uit Alblasserdam en medeverdachten blijven komende 60 dagen in cel

0

ALBLASSERDAM – De 60-jarige Alex R. die begin november 2022 werd opgepakt in een woning aan De Boezem in Alblasserdam, blijft ook de komende zestig dagen in de cel. Dat heeft de rechter in Rotterdam dinsdag 20 december 2022 bepaald. Ook de twee medeverdachten uit Tholen en Den Haag blijven vastzitten. De mannen worden door politie en justitie verdacht van het witwassen van crimineel geld en van drugshandel. “Het onderzoek is nog volop bezig,” meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

De aanhouding van Alex R. (60) in De Boezem in Alblasserdam werd zaterdag 5 november 2022 gedaan door het Team Parate Eenheid van de politie Rotterdam. Tegelijkertijd werden in Den Haag de 55-jarige Cholyd H. en zijn 27-jarige zoon in Tholen opgepakt. Bij De Boezem in Alblasserdam werd tijdens de aanhouding onder meer een auto met Zwitsers kenteken in beslag genomen. Ook zijn gegevensdragers onderzocht.

Alex R. kwam in de afgelopen twee jaar zeer regelmatig in het nieuws en werd een bekende Zwitserse Alblasserdammer, nadat naar buiten was gebracht dat hij het slachtoffer had moeten zijn in de geruchtmakende vergisontvoeringszaak, waarbij een man uit Hoofddorp werd ontvoerd. Politie en justitie gaan er vanuit dat de criminelen niet de Hoofddorper wilden ontvoeren, maar Alex R., die vaak in Alblasserdam verbleef.

Ook in Zwitserland heeft de politie onderzoek gedaan. Daar werd onder meer een pand opengebroken en doorzocht. Diverse Zwitserse media noemen Alex R. in hun verhalen Peter Z. Die naam en dat initiaal hebben ze zelf bedacht.

Geweldsincidenten
Vorig jaar werden Alblasserdam en omgeving getroffen door een golf aan geweldsincidenten, die uiteindelijk allemaal aan elkaar gelinkt konden worden. Zo werd er een woning van de zoon van de vriendin van Alex in Hendrik-Ido-Ambacht beschoten, werd er een explosief geplaatst aan de woning van de dochter van Alex’ vriendin, in de Merelstraat in Alblasserdam. Verder werd er brand gesticht bij een bedrijf aan de Edisonweg in Alblasserdam, nabij een pand dat vroeger van Alex is geweest. Ook ging er een pand van Alex in Zwijndrecht in vlammen op. Daarnaast werd er in Hoensbroek (Limburg) een explosief aangetroffen bij een vriend van Alex. En later vonden in Hoensbroek een beschieting en explosie plaats. Tot slot werden er op adressen dreigbrieven bezorgd. Inmiddels zijn de meeste verdachten die met die zaken te maken hadden, opgespoord en veroordeeld.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer