Tiplijn: 06-19541384

Brandweer ingezet bij aanhouding inbreker bij winkelcentrum in Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer heeft in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 december 2022 de politie geassisteerd in Gorinchem. De politie kreeg een melding van twee personen die zich binnen het afgesloten terrein van winkelcentrum Hoog Dalem aan De Linie bevonden. Het winkelcentrum is tijdens de nachtelijke uren afgesloten met een hek. Bij aankomst troffen de agenten een geforceerd hekwerk aan. Voordat de verdachten tot uitvoering konden gaan hadden politieagenten het terrein omsingeld.

Een van de verdachten klom in een vluchtpoging op het dak van het winkelcentrum. Na enige tijd wisten agenten de verdachte naar beneden te praten. Tijdens de aanhouding werd door de politie het stroomstootwapen ingezet. De tweede verdachte was spoorloos. Omdat deze zich mogelijk ook nog op het dak bevond werd ook de brandweer opgeroepen.

De brandweer kwam ter plaatse met een ladderwagen. Met behulp van de ladderwagen konden agenten ook op het dak van het winkelcentrum zoeken. De tweede verdachte is hier niet meer aangetroffen. Ook een zoektocht in de omgeving leverde niks meer op.

Agenten hebben een grote moker veiliggesteld. Ook de auto van de verdachten, die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij het winkelcentrum, is in beslag genomen. De aangehouden verdachte zit vast en word verhoord.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer