Tiplijn: 06-19541384

Politiehelikopter boven Alblasserdam om mogelijke inbraak bij Mercon

0

ALBLASSERDAM – De politiehelikopter is zondagmiddag 11 december 2022 ingezet voor een melding over een mogelijk inbraak en diefstal op het terrein van Mercon Kloos aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Mensen zagen twee mannen op het terrein en belden de hulpdiensten. De politie kwam met meerdere wagens ter plaatse en behulp van de politiehelikopter werd vanuit de lucht meegekeken.

De mannen werden aangetroffen, maar bleken toestemming te hebben om op het terrein te zijn. “Ze hadden een sleutel en een afspraak om daar te zijn,” vertelt een woordvoerster van de politie.

In de afgelopen jaren vonden er in het pand en op het terrein bij Mercon meerdere diefstallen en inbraken plaats. Onlangs werd er nog een grote hoeveelheid koper gestolen uit een transformatorhuisje bij het Merconterrein. Dit resulteerde in een stroomstoring in Alblasserdam en Kinderdijk.

Het is de bedoeling dat er op het terrein huizen worden gebouwd. Woningbouwprojecten in dit gebied lopen al vele jaren.

Foto’s: Twan Beukers.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer