Tiplijn: 06-19541384

Verdenkingen tegen verdachte schietpartij Kinderdijk ernstig; man langer vast

0

ALBLASSERDAM – De verdenkingen tegen de 77-jarige man uit Alblasserdam, die op 5 december 2022 werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in de nacht van 1 op 2 december in Kinderdijk, zijn zo ernstig, dat de rechter-commissaris heeft besloten dat de man nog zeker twee weken langer vast blijft zitten. Bij de schietpartij werd een 74-jarige man uit Overijse in zijn hoofd geschoten. Na enkele dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen, overleed hij aan zijn verwondingen. Welke rol de verdachte precies speelt in de zaak, wordt nog niet gemeld. Ook wat er zich in de nacht van 1 op 2 december heeft afgespeeld in de woning op De Punt in Kinderdijk, is nog niet helder.

In eerste instantie, in de eerste uren na de melding, ging de politie uit van een mogelijke gewapende woningoverval. Later werd er ook rekening gehouden met een inbraak, waarbij de dader (s) werd(en) overlopen. Ook andere scenario’s heeft de politie nooit uitgesloten. En zeker nu duidelijk is dat de opgepakte Damdorper een zeer goede kennis en klusjesman is van de bewoonster, zijn er ook andere aannemelijke scenario’s bijgekomen. De verdachte kwam al vele jaren over de vloer bij de 75-jarige bewoonster van de villa aan de Puntweg in Kinderdijk. Of er in de nacht van 1 op 2 december ook spullen buitgemaakt zijn in de woning, kan en wil de politie nog niet bevestigen, omdat het onderzoek nog loopt.

Vluchtroute
Over de vluchtroute was ook onduidelijkheid. De dader zou in theorie via het water kunnen zijn gevlucht. De woning ligt direct aan de rivier en heeft een eigen aanlegsteiger. Mensen rondom het onderzoek melden dat de politie er inmiddels vanuit gaat dat de vluchtroute via de dijk is geweest. Wel is het nog steeds mogelijk dat mensen vanaf het water of vanaf de appartementen in Ridderkerk iets hebben gezien of gehoord, dat met het schietincident te maken kan hebben. Iedereen die hier tips over denkt te hebben, wordt verzocht alsnog contact te zoeken met de politie.

Limburg en instap
De verdachte werd in Limburg opgepakt. Enkele uren later vond er een ‘instap’ plaats in een woning aan de Eksterstraat. Nadat de sloten open geboord waren, werd er uitgebreid (sporen) onderzoek gedaan. Onder meer een speurhond, de forensische opsporing, de digitale opsporing, een rechter-commissaris, mensen van het Team Grootschalige Opsporing, een officier van justitie en agenten van de noodhulp waren hierbij aanwezig. Ook kwam er een hondengeleider met wapenkennis ter plaatse. Tot na middernacht werd er onderzoek gedaan.

Onderzoek gaat door
Hoewel de politie nu een aanhouding heeft gedaan en ernstige verdenkingen heeft, is het onderzoek nog lang niet afgrond. Rechercheurs zijn nog steeds dagelijks bezig met de zaak en het onderzoek is in volle gang. Er worden camerabeelden in de wijde omgeving opgevraagd, verklaringen opgenomen en gespit in alle gegevens van de verdachte. Daarnaast wordt bekeken wie het slachtoffer precies is, welke verhoudingen hij had met de bewoonster in Kinderdijk en of de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden. Ook een grijs busje dat in beslag is genomen, wordt onderzocht.

Tips blijven welkom
In het programma Bureau Rijnmond laat de politie weten: “De politie heeft al met veel mensen gesproken, maar houdt alle scenario’s open en heeft daarom behoefte aan meer informatie en vooral camerabeelden. Neem contact op als u nieuwe informatie hebt. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.”

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer