Tiplijn: 06-19541384

Neergeschoten man Kinderdijk overleden; Alblasserdammer opgepakt

0

KINDERDIJK – De 74-jarige die in de nacht van 1 op 2 december 2022 werd neergeschoten in een woning aan de Puntweg in Kinderdijk, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie woensdag 7 december 2022. Op 5 december, einde middag werd in Limburg een 77-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Kinderdijk. Zijn woning in de Vogelbuurt in Alblasserdam is doorzocht. De opgepakte man was goed bevriend met de bewoonster van de villa op De Punt in Kinderdijk en was daar jarenlang klusjesman.

Het incident vond die nacht rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, hij overleed op 6 december in de avond. In de woning was ook een vrouw aanwezig; zij bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor.
Er werd direct een groot onderzoek gestart. Die inspanningen leidden tot de aanhouding van de Alblasserdammer. De rechercheurs gaan verder door met het onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer