Tiplijn: 06-19541384

Verdachte (19) mogelijk betrokken bij beschieting en plaatsing explosief bij restaurant Dordrecht

0

DORDRECHT – Agenten van de eenheid Den Haag hebben afgelopen nacht een 19-jarige Capellenaar aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de geweldsincidenten die afgelopen weekend plaatsvonden tegen een restaurantketen. De verdachte werd op de Hoefkade in Den Haag aangehouden nadat hij zich verdacht gedroeg bij een locatie van deze restaurantketen.

Bij een restaurant van dezelfde keten aan de Spuiweg in Dordrecht vonden afgelopen weekend twee geweldsincidenten plaats. In de nacht van zaterdag op zondag werd tussen middernacht en 03.00 uur het restaurant aan de Spuiweg in Dordrecht beschoten. Een inslag en huls werden aangetroffen. In de vroege ochtend van zondag omstreeks 02.30 uur werd een explosief aangetroffen bij hetzelfde pand. Het explosief is op de Spuiweg niet ontploft maar door de EOD elders tot ontploffing gebracht.

Zondagmorgen rond 05.00 uur vond eveneens een beschieting plaats op een restaurant van dezelfde keten, aan de Volmarijnstraat in Rotterdam. Hier zijn verschillende inslagen en hulzen aangetroffen. Bij de locatie van het restaurantketen in Den Haag werd in de nacht van zondag op maandag eveneens een explosief aangetroffen. Bij de incidenten raakte niemand gewond.

Rechercheurs van de eenheid Rotterdam onderzoeken, in opdracht van het Openbaar Ministerie, de samenhang van deze geweldsincidenten en de rol van de verdachte hierin. Informatie kan met de politie worden gedeeld via 0900-8844 of een tipformulier op de website van de politie.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer