Tiplijn: 06-19541384

Agenten ontdekken explosief op de Spuiweg in Dordrecht; mogelijk verband met beschieting

0

DORDRECHT – Agenten hebben afgelopen nacht een verdacht pakketje aangetroffen bij een restaurant aan de Spuiweg in Dordrecht. Omdat het mogelijk om een explosief zou gaan, werd direct na de ontdekking werd de TEV (Team Explosieven Verkenning), ingeschakeld. Korte tijd later werd ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse gevraagd.

Het bleek inderdaad om een explosief te gaan. De EOD heeft het pakje veilig gesteld en afgevoerd, waarna het explosief op een veilige locatie buiten de stad tot ontploffing is gebracht. Burgemeester Kolff van Dordrecht meldt dat de Spuiweg inmiddels weer is vrijgegeven.

De politie onderzoekt of er een verband is met de beschieting van het restaurant op de Spuiweg, één dag eerder. Ook bij een filiaal van het restaurant in Den Haag is vannacht een explosief aangetroffen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer