Tiplijn: 06-19541384

Opnieuw scooterrijder gewond op beruchte kruising in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een 16-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland is donderdagmiddag 24 november 2022 gewond geraakt, nadat hij op de kruising Kelvinring / Edisonweg in Alblasserdam werd aangereden door een automobilist. De tiener reed op een scooter over het (brom)fietspad richting Alblasserdam. De bestuurder van de auto kwam vanaf de Kelvinring en zag de scooterrijder over het hoofd, waarna een botsing volgde. De politie en de ambulancedienst kwamen ter plaatse voor hulp.

De Nieuw-Lekkerlander had onder meer schaafwonden op zijn been. De jongen is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd. De scooter en de auto raakten door de botsing beschadigd.

In de afgelopen jaren zijn op de kruising al vele tientallen ongevallen gebeurd. De meeste aanrijdingen liepen relatief goed af. Het (brom)fietspad wordt intensief gebruikt door onder meer scholieren. In de afgelopen jaren raakten meerdere mensen dusdanig gewond, dat zij naar het ziekenhuis moesten voor verdere behandeling. Op de kruising zijn door de gemeente al diverse aanpassingen gedaan. Zo zijn er onder meer middengeleiders aangebracht. Desondanks vinden er jaarlijks meerdere aanrijdingen plaats.

Foto’s: Twan Beukers.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer