Tiplijn: 06-19541384

Drachtige koeien struinen urenlang door Alblasserdam(filmpje)

0

ALBLASSERDAM – Vijf drachtige koeien hebben donderdag in de nacht en vroege ochtend van 20 oktober 2022 een wandeling gemaakt door Alblasserdam. Ze liepen onder meer door de De Kreken en De Boezem in de wijk Waterland. Drie koeien kwamen uiteindelijk op de korfbalvelden van CKC Kinderdijk terecht. Twee andere koeien liepen over het Boerenpad en struinden onder meer over een voetbalveldje en door een speeltuin. De dieren werden door iemand terug begeleid naar het korfbalveld. Twee koeien liepen daar enige tijd op het kunstgras.

Onder meer via de oornummers wist de politie de eigenaar te achterhalen. Boeren uit Oud-Alblas hebben het vijftal opgehaald met een veewagen en teruggebracht naar het weiland, even verderop.

Hoe de dieren, die over enige tijd kalfjes krijgen, konden ontsnappen is niet bekend. Mogelijk is er bewust een hek open gezet, want woensdagavond liep even verderop ook al een ontsnapte geit over het Buitenpad.

 

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer