Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten urenlang druk met onderzoek naar koolmonoxide in flat in Gorinchem

0

GORINCHEM – Politie, brandweer en de ambulancedienst zijn in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 oktober 2022 uitgerukt naar de Van Hogendorpweg in Gorinchem. In een woning op de eerste etage van een flat was een CO-melder in alarm gegaan. De bewoners van de woning voelde zich niet lekker. De brandweer kwam ter plaatse voor onderzoek. In de woning werd door de brandweer koolmonoxide gemeten. Hierop is de woning geventileerd.

Voor de bewoners, een man en een vrouw, kwam een ambulance ter plaatse. Beiden zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De afvoer van de cv-installaties van de woningen zijn aangesloten op een afvoerbuis aan de buitenzijde van de flat. In deze buis werden ook fors verhoogde waardes koolmonoxide gemeten.

Omdat de koolmonoxide zich via deze buis mogelijk ook kon verspreiden naar andere woningen kwamen twee meetploegen van de brandweer ter plaatse. Ook woningcorporatie Poort6 en monteurs van een verwarmingsbedrijf kwamen ter plaatse ter ondersteuning. Bij alle woningen die op de betreffende buis zijn aangesloten heeft de brandweer metingen verricht. De politie heeft hiervoor bij een van de woningen een deur moeten openbreken. De herkomst van de hoge waardes koolmonoxide kon niet worden vastgesteld.

Omstreeks 03.45 uur is besloten om voor de nacht in de betrokken woningen de cv-installatie uit te schakelen en een raam open te zetten ter ventilatie. Overdag zal het verwarmingsbedrijf in samenwerking met woningcorporatie Poort6 nader onderzoek doen naar de herkomst van de koolmonoxide.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer