Tiplijn: 06-19541384

Plezierjacht uitgebrand op de Lek bij Groot-Ammers; twee opvarenden gered

0

GROOT-AMMERS – Een plezierjacht is woensdagmiddag 12 oktober op de Lek volledig uitgebrand. De twee opvarenden van het plezierjacht voeren ter hoogte van Groot-Ammers toen ze rook ontdekten in de machinekamer. Binnen korte tijd vloog de boot in brand. Een passerende boot kon de twee opvarenden in veiligheid brengen. Ze hadden rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

Meerdere blusboten van de brandweer rukten uit om de brand te bestrijden. De grote blusboot en kleine blusboot van Dordrecht gingen ter plaatse en de boot van brandweer Schoonhoven werd ingezet. Het plezierjacht was inmiddels afgedreven naar een strandje aan de kant van Ammerstol. Daar kon de brand vanaf de boten worden geblust. Rijkwaterstaat heeft een bergingsbedrijf ingeschakeld om het jacht weg te halen.

Foto’s: brandweer Schoonhoven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer