Tiplijn: 06-19541384

Auto glijdt weg in ongevallenbocht en belandt in rivier in Alblasserdam

1

ALBLASSERDAM – Een 21-jarige vrouw uit Alblasserdam is dinsdagavond 27 september 2022 met haar auto in de rivier de Noord bij Alblasserdam beland. De vrouw reed over de Oost-Kinderdijk richting Kinderdijk en gleed in de beruchte ongevallenbocht weg. Na een stuurcorrectie schoot de vrouw via de andere rijbaan met haar auto het talud bij de dijk op en kwam uiteindelijk in de rivier tot stilstand. De politie, brandweer en ambulancedienst werden opgeroepen voor hulp.

De automobiliste wist intussen uit haar auto te komen. Omstanders schoten te hulp. Een man ging deels te water om ervoor te zorgen dat de auto niet verder af zou drijven en in een dieper deel zou zinken.

De bestuurster is lichtgewond geraakt aan haar hand. Een rit naar het ziekenhuis was niet nodig.

Op het deel van de Oost-Kinderdijk waar de vrouw uit de bocht vloog, zijn in de afgelopen weken, maanden en jaren al vele tientallen ongevallen gebeurd. De meeste keren liep dit goed af. De gemeente bekijkt samen met de buurtbewoners hoe het probleem kan worden opgelost.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Vooral geen borden plaatsen, gevaarlijke bocht, slipgevaar, max 30 km.
    Gemeente aansprakelijk stellen voor schade en letsel?

Reageer