Tiplijn: 06-19541384

Oekraïense vluchteling gereanimeerd na val van opvangboot in het water

0

DORDRECHT – Een Oekraïense vluchteling is zaterdagochtend 24 september in Dordrecht te water geraakt. Het ongeval gebeurde even voor het middaguur aan de Lange Wantijkade, waar een hotelboot dienst doet als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Een getuige zag de vluchteling in het water en dook achter de Oekraïner aan. De getuige kwam echter ook in de problemen waarop de hulpdiensten uitrukten om de twee mannen te redden.

Beide mannen zijn uit het water gehaald. De man uit Oekraïne moest worden gereanimeerd. Ambulancepersoneel kreeg daarbij assistentie van het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter. Het slachtoffer is met eigen hartritme naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

De man die de Oekraïner wilde redden was nadat hij uit het water was gehaald wel bij kennis. Hij heeft onderkoelingsverschijnselen maar lijkt niet ernstig gewond te zijn geraakt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer