Tiplijn: 06-19541384

Taxichauffeur vertelt over waterongeval bij pont; “Raam eruit geslagen en het stromende water in”

0

KINDERDIJK / KRIMPEN AAN DE LEK – Het gaat goed met de 89-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland en de 66-jarige taxichauffeur uit Sprang-Capelle die zaterdagavond 17 september 2022 in de rivier de Lek zijn beland. Beiden zijn weer thuis. Intussen is er ook meer duidelijkheid over wat er zaterdagavond misging bij de helling van de pont tussen Kinderdijk en Krimpen aan de Lek.

Taxichauffeur Ruud zat zaterdag achter het stuur van het busje en was onderweg naar Nieuw-Lekkerland om een 89-jarige klant thuis te brengen. Hij vertelt wat er misging: “Ik was onbekend met de situatie ter plaatse en mede door de natte weersomstandigheden, duisternis, de toch vrij steile helling, hielp zelfs krachtig remmen niet meer en waren wij passagiers van een lekke taxibus.”

Het water in
De chauffeur en de 89-jarige vrouw wisten, zo goed en kwaad dat kon, de rust te bewaren. De chauffeur sloeg met een noodhamer een raam in en liet zijn passagiere als eerste naar buiten en klom vervolgens zelf naar buiten. “We hebben de bus verlaten en gingen het stromende water in.”

Hulpdiensten
Vanaf de Kinderdijkse kant zag de schipper van de pont dat het aan de andere kant van de rivier goed mis was. De pont voer snel terug naar Krimpen aan de Lek. Intussen werden tientallen hulpverleners opgeroepen. De politie, diverse brandweerwagens, duikers, ambulances en een traumahelikopter kwamen op de melding af.

Zonder hulp niet overleefd
Nog voor de aankomst van de hulpdiensten, schoten personeel en passagiers op de pont de drenkelingen te hulp. Twee mensen sprongen in het water en hebben daar levensreddend gehandeld. De vrouw uit Nieuw-Lekkerland en de taxichauffeur zijn er van overtuigd dat ze het anders niet hadden overleefd. Chauffeur Ruud vertelt: “Zonder de geweldige hulp van de mensen die het water zijn ingesprongen en alle anderen hadden mijn 89-jarige passagier en ook ikzelf het vrijwel zeker niet overleefd, ik ben daar al deze mensen veel dank voor verschuldigd. We hebben enorm veel geluk gehad met de vele ‘hulptroepen’ die meteen ter plaatse waren. Nogmaals enorm veel dank aan iedereen!”

Gewond
De vrouw uit Nieuw-Lekkerland en de taxichauffeur zijn na hun redding naar het ziekenhuis gebracht. De Nieuw-Lekkerlandse had diverse wonden en kneuzingen en ook de taxichauffeur was lichtgewond.

Dankbaar
De 89-jarige mocht in de nacht na het ongeval alweer naar huis en haar verwondingen genezen goed, zo laat de familie van de vrouw weten. De vrouw wordt ‘overspoeld’ met aandacht en liefde van familie en vrienden. Ook zij laat weten zeer dankbaar te zijn voor alle geboden hulp.

Taxibus
De gezonken taxibus is zondag van de bodem van de Lek gehaald en door Rijkswaterstaat meegenomen.

Foto: Koos Stam.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer