Tiplijn: 06-19541384

Nieuw videovoertuig politie Dordrecht ingezet bij melding diefstal op bouwplaats

0

DODRECHT – De politie heeft in Dordrecht sinds een week de beschikking over een nieuw videovoertuig. Dit voertuig kon in de nacht van zaterdag op zondag 14 augustus ingezet worden bij een heterdaadmelding van diefstal op een bouwterrein in Dordrecht. Bij de politie kwam een melding binnen dat er op het bouwterrein aan het Oranjepark een dief of dieven actief zouden zijn. De politie stelde een onderzoek in en vanuit het videovoertuig werd met de verschillende camera’s op het bouwterrein gekeken. De agenten hebben niemand meer aangetroffen.

Pilot videovoertuig
Agenten komen tijdens de afhandeling van incidenten veelvuldig terecht in situaties die moeilijk te overzien zijn, zo schrijft de politie. Denk aan incidenten zoals een urgente vermissing of een dreigende escalatie bij grote evenementen. Camerabeelden helpen dan om een beter beeld te krijgen van de situatie. Hoewel er meerdere camera’s zijn, denk aan de camera’s van de gemeente, mist de politie soms de mogelijkheid om op een snelle manier videobeelden te kunnen maken. Om dit te kunnen oplossen, draait de Politie Eenheid Rotterdam per augustus 2022 een pilot met een videovoertuig. Dit innovatieve voertuig is uitgerust met technologie die een grote bijdrage kan leveren aan het huidige politiewerk. De camera kan bediend worden door de agenten in het voertuig zelf, maar als de situatie daarom vraagt, ook door een medewerker in de meldkamer. Daar kan dan op afstand worden meegekeken en ingeschat of extra politie-inzet nodig is, of juist minder.

Camera’s
De politie gebruikt het videovoertuig in een pilot die een jaar duurt. Het voertuig heeft een draaibare camera op een mast en vier dome-camera’s op het dak die een 360 graden beeld geven rondom het voertuig. De thermische sensor en de reguliere dag/nachtzicht sensor van de draaibare camera vullen elkaar aan om een compleet beeld te geven van de omgeving. Dankzij de warmtebeeldsensor met contrastweergave zijn rookwolken, duisternis en mist geen belemmering meer om beeld te genereren. Ook komt er een aantal livestream bodycams in het voertuig te liggen, klaar voor gebruik.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer