Tiplijn: 06-19541384

Jongeman gezakt voor rijexamen; vader haalt verhaal bij CBR in Dordrecht (update)

0

DORDRECHT – Een man heeft dinsdag 9 augustus verhaal gehaald bij het examencentrum van de CBR in Dordrecht. Dit deed hij nadat zijn zoon gezakt was voor een motorrijexamen en alleen zou moeten zijn teruggekeerd naar de CBR locatie aan de Egstraat. Familie van de kandidaat laat weten dat hij door gemiste communicatie een afslag had gemist op de N3. De examinator zou na gemiste afslag(en) wel bij afrit De Staart de N3 hebben verlaten, en ging na overleg met de rijinstructeur terug naar de CBR locatie.

Verhaal halen
De kandidaat kwam er aan het einde van de N3 bij Papendrecht/Oud-Alblas achter dat de examinator niet meer achter hem zat. Uiteindelijk is de jongeman zelf teruggereden naar de CBR locatie. De vader van de jongeman ging hierop verhaal halen. De situatie escaleerde en daarop zou de politie zijn gealarmeerd.

Bemiddeling
Agenten gingen af op de melding van de ruzie. “Aangekomen bij het CBR was de situatie inmiddels weer rustig en hebben de agenten een bemiddelende rol gespeeld in de onenigheid,” zo laat een politiewoordvoerder weten. Er is geen aanhouding verricht en beide partijen hebben vooralsnog geen aangifte gedaan.

Zelfstandig terugrijden
Het CBR laat in een reactie weten dat er vooraf aan een examen afspraken worden gemaakt over het kwijt raken van de examinator. “Wanneer door bijvoorbeeld uitgevallen communicatie de examenkandidaat en de examinator elkaar kwijt raken, is de afspraak dat de kandidaat zelfstandig terugrijdt naar het examencentrum of belt om opgehaald te worden,” vertelt een woordvoerder. Het kwijt raken van de examinator hoeft niet direct invloed te hebben op het wel of niet slagen van het rijexamen.

Aangifte
Verder vertelt de woordvoerder dat het CBR aangifte gaat doen. “Bij een dreigende situatie doen we altijd aangifte. Onze medewerkers moeten veilig hun werk kunnen doen en mogen niet geconfronteerd worden met dreigende taal bij het uitoefenen van hun werk.”

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer