Tiplijn: 06-19541384

Jongeman aangehouden bij scootermeeting in Zwijndrecht (video)

7

ZWIJNDRECHT – Een 18-jarige jongeman is vrijdagavond 22 juli aangehouden bij een scootermeeting in Zwijndrecht. Agenten en ambulancepersoneel werden rond kwart voor tien opgeroepen voor een ongeval op het Groot Karreveld. Bij aankomst troffen de hulpverleners een scooter aan waarvan het voorwiel van de as was afgebroken.

Slachtoffer
Zo’n honderd meter verderop aan de Ohmstraat vond een scootermeeting plaats en daar bleek de scooterrijder in een auto te zitten. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer nagekeken, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Confrontatie
Een agent wilde de kentekens van de zo’n 30 aanwezigen jongeren vastleggen maar één van hen bleef voor een kenteken staan. De agent vroeg de jongeman meermaals aan de kant te gaan maar toen hij niet luisterde, pakte de agent de man bij zijn schouders en zette hem aan de kant. Toen de jongeman de agent daarop uitmaakte voor kankermongool, ging de agent over tot aanhouding.

Verzet
De agent deed een poging de jongeman met een trap onderuit te werken en kwam daarop met de verdachte in een worsteling. Hij riep om assistentie van twee collega’s die twintig meter verderop bezig waren met het slachtoffer van het ongeval. De agenten wisten de man ondanks zijn verzet snel te overmeesteren en sloegen hem in de boeien.

Assistentie
Tijdens de worsteling met de verdachte vroegen de agenten om assistentie van collega’s. Daarbij werden veel agenten uit de hele regio richting Zwijndrecht gestuurd. De 18-jarige man uit Schipluiden is aangehouden voor obstructie en meegenomen naar het politiebureau. De agent die de aanhouding begon had lichte verwondingen aan zijn hoofd door het verzet tijdens de aanhouding. Hij is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

7 reacties

 1. Fijn dat ze wel die video knippen en plakken aangezien de agent zelf begon en wij dat ook lekker allemaal op camera hebben staan

  • Dag Kees, het filmpje begint zo’n 10 seconden na de confrontatie, omdat onze fotograaf niet eerder aan het filmen was. Daarom is dat eerste stukje uitgebreid in tekst beschreven, zie het artikel.

   • Dit is echter niet waar, er werd een enkele keer gevraagd of hij aan de kant wou gaan. Toen er werd gevraagd waarom begon meneer de agent te trekken aan de jas van de jongeman toen hij los liet begon de agent vrijwel gelijk met schoppen, maar goed video bewijzen zijn er genoeg 🙂

    • De beelden waar je op doelt waren gisterenavond verwijderd maar staan nu via een andere route weer online, we hebben deze aan het bericht toegevoegd. Als je deze beelden bekijkt zie je dat dit overeenkomt met ons artikel.

  • Piet de Kleine on

   O ja joh, jullie moeten eens wat meer respect krijgen. In groepsverband een grote bek, individueel broekpoepertjes.

   Dit soort tuig zoals jullie moeten een tijdje opgesloten worden en een militaire dril krijgen. Kotsmisselijk word ik van jullie soort uitschot. Ga vrijwillerswerk doen bij mensen die gehandicapt zijn geraakt door de achterlijke capriolen van jullie, maar ja jullie hersentjes zijn niet ontwikkeld helaas.

 2. En tegenwoordig als ze met een klein groepje vrienden bij elkaar staan beetje chillen enzv en met de scooter zijn heet het tegenwoordig gelijk een SCOOTERMEETING wat dus grote bullshit is

 3. Het is begonnen doordat de jongen voor het kenteken ging staan en hij het zelf liet escaleren door zo lekker triest te doen. De agent doet gewoon zijn werk. Waar is het respect voor hun! Is dat er pas als het jochie een keer de politie nodig heeft?

  Sorry maar iedereen die hulpverleners in de weg staan, tegen ze schelden en agressief zijn terwijl zij hun werk aan het doen zijn moeten zich kapot schamen.

Reageer