Tiplijn: 06-19541384

Agenten halen inzittenden met getrokken wapens uit auto in Dordrecht

0

DORDRECHT – De inzittenden van een personenauto zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 juni met getrokken wapens door agenten uit een auto gehaald. Bij de politie was informatie bekend dat de betreffende auto mogelijk betrokken was geweest bij een geweldsincident, de melding van een schietpartij vrijdagavond in Zwijndrecht. Op de Lange Geldersekade in Dordrecht heeft de politie de inzittenden van de auto middels een BTGV procedure uit de auto gepraat.

Vervolgens werden de inzittenden in politievoertuigen gezet. De auto werd doorzocht en er werd met de mensen gesproken. Daaruit werd al snel duidelijk dat zij niets met het geweldsincident te maken hebben. “Er is dus niemand aangehouden, er is niets in beslaggenomen en de inzittenden konden hun weg vervolgen,” laat een politiewoordvoerder weten.

BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) is een procedure die door de politie in Nederland wordt ingezet als zij te maken krijgen met een persoon die vuurwapengevaarlijk is. Met zware kogelwerende vesten en getrokken wapens worden mogelijke verdachten door de politie benaderd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer