Tiplijn: 06-19541384

Persoon ernstig gewond en kat overleden bij brand in appartement Gorinchem

0

GORINCHEM – Bij een brand in een appartement aan de Paddemoes in Gorinchem is een persoon dinsdagavond 19 april ernstig gewond geraakt. Een kat kwam bij de brand om het leven. De brand in het appartementencomplex aan de Paddemoes werd even na 18.00 uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer kwam er rook uit een appartement op de tweede verdieping.

De brandweer ging op onderzoek uit en trof in de woning een persoon aan. Het slachtoffer werd naar buiten gebracht en bleek ernstig gewond. Daarop vroeg ambulancepersoneel hulp in van het personeel van een tweede ambulance en traumahelikopter. Het slachtoffer is na behandeling naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gebracht, dat over een brandwondencentrum beschikt.

Negen woningen werden ontruimd. Een buurman is met hulp van een ladderwagen van zijn balkon gehaald. In het appartement waar de brand woedde is ook een overleden kat aangetroffen. Daarvoor is de dierenambulance ter plaatse gekomen.

Na een halfuur had de brandweer de brand onder controle. Vervolgens is de woning geventileerd en zijn andere woningen in het complex gecontroleerd. Alle bewoners van de overige appartementen mochten daarna terug naar hun woning. Stichting Salvage zal met de woningbouwstichting de schade aan de woningen afhandelen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer