Tiplijn: 06-19541384

Grote hennepkwekerij ontdekt in loods in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – Op donderdag 17 maart 2022 hebben agenten in Zwijndrecht een omvangrijke hennepkwekerij aangetroffen. Deze hennepkwekerij werd gevonden in een loods aan de Molenvliet. De vondst van de grote hennepkwekerij werd gedaan tijdens een integrale veiligheidscontrole door de gemeente, politie, handhavers, toezichthouders van de gemeente, het Regionaal Bestuurlijk Operationeel Team en de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid. In de kwekerij vond de productie van hennep van begin tot eind plaats.

Agenten, handhavers en inspecteurs controleerden op verschillende aspecten, zoals onder meer milieuvoorschriften en feitelijk gebruik van het bestemmingsplan. De politie en de gemeente Zwijndrecht houden maandelijks deze integrale controles in samenwerking met diverse partners. Door actief te controleren en misstanden hard en adequaat aan te pakken, wordt ondermijning tegengegaan.

De hennepkwekerij is direct geruimd. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek is in volle gang. De burgemeester van Zwijndrecht, Hein van der Loo, heeft het bedrijfspand in Zwijndrecht gesloten voor de duur van twee weken.

Signalen vanuit de samenleving zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk. Inwoners en ondernemers die verontrustende, vreemde zaken zien, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via telefoonnummers 112, 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

DE LOODS OP DEZE FOTO IS NIET BETROKKEN BIJ DE VONDST VAN EEN HENNEPKWEKERIJ. DE AANGETROFFEN KWEKERIJ WAS GEVESTIGD IN EEN NABIJGELEGEN LOODS AAN DE MOLENVLIET.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer