Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten doen onderzoek naar koolmonoxide in flat in Gorinchem

0

GORINCHEM – Politie, brandweer en de ambulancedienst zijn maandagavond 14 maart 2022 uitgerukt naar de Van Hogendorpweg in Gorinchem. In een woning op de eerste etage was een CO-melder in alarm gegaan. Een verwarmingsmonteur die vervolgens ter plaatse kwam constateerde dat er inderdaad koolmonoxide in de woning aanwezig was. De monteur schakelde hierop de brandweer in. Ook de ambulancedienst kwam uit voorzorg ter plaatse.

De afvoer van de cv-installatie is aangesloten op een buis aan de buitenzijde van de flat. Waarschijnlijk heeft de koolmonoxide zich via deze buis verspreid naar andere flatwoningen. Bij alle woningen die op de buis waren aangesloten heeft de brandweer metingen verricht. In een aantal woningen is een lichte concentratie koolmonoxide gemeten.

Na metingen door de brandweer werd niet duidelijk uit welke woning de koolmonoxide afkomstig was. Besloten werd om voor de nacht in de betrokken woningen de cv-installatie uit te schakelen. Dinsdag zal het verwarmingsbedrijf in samenwerking met woningcorporatie Poort6 nader onderzoek doen naar de herkomst van de koolmonoxide.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer