Tiplijn: 06-19541384

Politie deelt beelden van man die buschauffeur pepperde in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – De politie heeft donderdag in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond beelden naar buiten gebracht van een verdachte van mishandeling in Sliedrecht. De man heeft op dinsdag 4 januari een buschauffeur met een prikkende vloeistof in het gezicht gespoten. De politie hoopt dat op basis van camerabeelden uit de bus de man herkend wordt.

Mondkapje
Op dinsdag 4 januari, is een buschauffeur mishandeld tijdens een rit in Sliedrecht. Het was rond 12.30 uur toen een buschauffeur aan het werk was in Sliedrecht. Tijdens het rijden op de Thorbeckelaan ziet de chauffeur dat een man die net is ingestapt, zijn mondkapje afdoet. De buschauffeur spreekt de man hierop aan, aangezien het dragen van een mondkapje op dat moment verplicht is.

Brandend gevoel
De chauffeur zegt de man dat hij of het mondkapje moet opdoen of de bus moet verlaten. De man luistert niet en loopt naar de chauffeur toe. De buschauffeur heeft de bus op dat moment gestopt bij de volgende halte. De man pakt uit zijn zak een klein zwart flesje en spuit de buschauffeur in zijn oog. De chauffeur voelt direct een enorm brandend gevoel in zijn gezicht en ogen, waardoor hij nauwelijks kan zien. De verdachte vluchtte de bus uit.

Signalement
De politie komt er graag achter wie de verdachte is. De dader is ingestapt op de Thorbeckelaan ter hoogte van de Vogelenzang en hij is uitgestapt ter hoogte van de Christiaan Huygensstraat te Sliedrecht. Dat is twee haltes verder en slechts 3 minuten rijden. De politie deelt camerabeelden van de man in de hoop dat iemand de man herkent of dat hij zichzelf herkent en zich meldt. Het gaat om een blanke man van rond de 1.70 meter, hij heeft donkerkleurig haar, is kalend en droeg een zwarte jas. Hij droeg en grijze paraplu bij zich.

Update: 16 maart heeft de politie een verdachte aan kunnen houden.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer