Tiplijn: 06-19541384

Brandweer doet onderzoek naar asbest bij stormschade op watertorenterrein Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – Zaterdagochtend 19 februari is door de brandweer een onderzoek ingesteld op het watertorenterrein aan de Rivierdijk in Sliedrecht. Een deel van het dak van een loods op het braakliggende terrein was tijdens storm Eunice losgewaaid. Een buurtbewoner zag het dak opwaaien en besloot de brandweer te bellen. Omdat het mogelijk om een dak van asbest gaat, kwamen een officier en specialist gevaarlijke stoffen ter plaatse.

Omgevingsdienst
De specialisten hebben de situatie beoordeeld en vervolgens de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid geïnformeerd. De buurtbewoner heeft contact opgenomen met de gemeente om zijn zorgen te uiten. Welke verdere vervolgmaatregelen zullen worden genomen, is nog niet bekend.

Zorgen
Buurtbewoners maken zich al jaren zorgen over de situatie op het braakliggende terrein. Zo was er lange tijd overlast van hangjeugd die in de loodsen van de voormalige scheepswerf op het terrein samenkwamen. Diverse keren brak er brand uit. In 2015 werd de brandweer ingezet, nog geen twee maanden later werd er opnieuw brand gesticht.

Brand
In juli 2016 moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een brand op het terrein. In 2019 brandde één van de loodsen volledig uit. Bij die brand was er gevaar voor overslag en moesten bewoners van de Rivierdijk hun woningen verlaten.

Foto’s: Anton Snijder en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer