Tiplijn: 06-19541384

Politie: vijf gewonden en vijf mannen aangehouden bij steekpartijen in Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie heeft zaterdagmiddag nieuwe informatie vrijgegeven over de twee steekpartijen in Dordrecht afgelopen nacht. In totaal raakten vijf personen gewond en zijn vijf mannen aangehouden.

Geluidsoverlast
Rond 01.00 uur krijgt de politie een melding van geluidsoverlast op de Dr. L.L. Zamenhoflaan. Wanneer de agenten daar aankomen stapt er een 32-jarige vrouw uit Vlaardingen op hen af. De vrouw geeft aan te zijn gestoken. Ook een 36-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft verwondingen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten hielden ter plaatse drie mannen aan uit Alblasserdam (38), Dordrecht (33) en Papendrecht (27). De man uit Hendrik-Ido-Ambacht is na zijn behandeling in het ziekenhuis ook aangehouden.

Tweede steekpartij
Terwijl de hulpverleners en agenten nog druk bezig zijn aan de Dr. L.L. Zamenhoflaan, wordt er melding gemaakt van een steekpartij op het Koningspleinhof. Wanneer agenten daar aankomen treffen zij een groep personen aan. Hier blijken ook meerdere van de aanwezigen verwondingen te hebben. Een 31-jarige man uit Alblasserdam en een 30-jarige man uit Zwijndrecht worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een 30-jarige man uit Dordrecht wordt ter plaatse behandeld. De man uit Alblasserdam wordt na behandeling aan zijn verwondingen aangehouden.

Aanleiding
De steekincidenten hebben met elkaar te maken, maar de toedracht hiervoor wordt nog door de politie onderzocht. Enkele betrokken gedroegen zich recalcitrant en waren onder invloed. Er zijn twee steekwapens en twee voertuigen in beslag genomen voor sporenonderzoek. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Tips
Het politieonderzoek is in volle gang. Mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur op of rond de Dr. L.L. Zamenhoflaan of het Koningsplein iets verdachts gezien of gehoord hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Omwonenden die beschikken over een deurbelcamera of dashcam wordt gevraagd om de beelden te delen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer