Tiplijn: 06-19541384

Fietser (17) aangereden door bestelbus op rotonde in Zwijndrecht

8

ZWIJNDRECHT – Een 17-jarige fietser uit Zwijndrecht is dinsdagavond 8 februari aangereden in zijn woonplaats. Het ongeval gebeurde rond 20.15 uur op een rotonde aan de Officiersvliet. De fietser werd geschept door een bestelbus en zijn fiets kwam onder het voertuig terecht.

Ambulancepersoneel keek de fietser na. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus, een 37-jarige man uit Tilburg, raakte niet gewond.

Zowel de fietser als een bestuurder van de bestelbus overtraden volgens de politie de verkeersregels. De botsing is daar het gevolg van geweest.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

8 reacties

 1. Dat moet toch echt de schuld van het bestelbusje zijn geweest, DIe gasten rijden altijd extreem gevaarlijk, asociaal en zitten de hele tijd op hun telefoon tijdens het rijden.

 2. Zie bericht, zowel fietser als bestuurder busje beiden schuldig.
  Niet veralgemeniseren bestuurders van busjes rijden allemaal te hard en zitten op hun telefoon.
  De meeste houden zich keurig aan de regels.
  U was er niet bij. Ook sommige fietsers lappen regels aan de laars. Als buitenstaander hoeven wij de schuldvraag niet in te vullen en geen oordeel te geven.

 3. Verlichting Aan & Haaientanden Staan! on

  Fietsers hebben daar sowieso voorrang, maar als ze daar zonder licht over komen knallen, schrik je je de hartharen want je ziet ze op ‘t allerlaatste moment pas!

  • Weer gelijk de busje bestuurder de schuld geven…ik woon bij rotonde en als je dan die jeugd onbeschoft zien fietsen..geen oogkontakt maken met auto, tegen de rijrichting in fietsen, die schoften van bezorgdiensten doen alles wat niet kan en mag , super veel fietsen zonder licht in donkere kleding…denk dat hier eens flink gehandhaafd moet gaan worden zou heel veel zulke ongevallen kunnen voorkomen. Als ik buiten zit hou ik soms mn hart vast en weer gaat het dan net goed…helaas nu niet.!

 4. @Max
  Fietser kan zonder licht gereden hebben en fietser kan aan de verkeerde kant van de rotonde (tegen het verkeer in) overgestoken zijn. Ja, fietser heeft voorrang maar mij is ook altijd geleerd dat je voorrang krijgt en niet neemt.
  Staat ook duidelijk vermeld dat beide partijen schuld hebben dus aub niet oordelen als je geen getuige van dit ongeval geweest bent

 5. Hoe dan ook die rotondes zijn de oorzaak in iedere gemeente andere regels, binnen of buiten de bebouwde kom ook verschil en dan het domme van een zebra en daar naast een fietspad wat weer geen voorrang heeft laten we nou alle regels overal het zelfde maken en een weg beheerder dan kunnen al die hobby ambtenaren met hun domme ideeën thuis gaan hobbyen.

Reageer