Tiplijn: 06-19541384

Diverse stormschades in Gorinchem; boom waait op spoor

0

GORINCHEM – Storm Corrie heeft maandag 31 januari 2022 voor een aantal schades gezorgd in Gorinchem. Omstreeks 11.30 uur kwam de eerste melding binnen voor de brandweer. Bij de Hoefslag was een boom omgewaaid en deels op de weg terecht gekomen. De brandweer heeft ter plaatse de boom in stukken gezaagd en in de berm gelegd.

Ruim een halfuur later werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor een stormschade. Bij een pand aan de Arkelse Onderweg vielen door de harde wind planken van de gevel. De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen een aantal planken vast getimmerd.

Omstreeks 12.45 uur waaide naast het spoor ter hoogte van de Valkeniersweg een boom om. De boom kwam deels op het spoor van de MerwedeLingelijn terecht. Hierdoor was tot 14.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Gorinchem en Geldermalsen.

Maandagochtend botste bij de Buiten de Waterpoort in Gorinchem een containerschip tegen de aanlegsteiger. De aanlegsteiger raakte hierbij zwaar beschadigd. Medewerkers van de gemeente hebben de steiger afgezet met hekken.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer