Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt in de nacht uit voor koolmonoxide in woning in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De brandweer is in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 januari 2022 uitgerukt voor een melding over koolmonoxide in een woning aan de Blokweerweg in Alblasserdam. De bewoner belde rond half één de brandweer. De vrijwilligers kwamen ter plaatse voor metingen. Er werden inderdaad verhoogde waardes gemeten. Besloten werd om de cv-installatie uit te schakelen totdat deze door een monteur is nagekeken. Daarmee was het grootste gevaar geweken, omdat alleen op dat punt onvolledige verbranding en dus ook te hoge waardes aan koolmonoxide zou kunnen ontstaan.

Koolmonoxide (CO) is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk en zelfs dodelijk. Er zijn speciale koolmonoxidemelders die afgaan, zodra de concentratie CO te hoog wordt.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer