Tiplijn: 06-19541384

Brand in garage van drive-inwoning in Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een garage van een drive-inwoning aan de Apollostraat in Hardinxveld-Giessendam heeft zaterdagavond 15 januari 2022 brand gewoed. Mogelijk ontstond de brand door kortsluiting.

Rond middernacht werd de brandweer gealarmeerd, nadat er knallen waren gehoord. “Omdat er ook een elektrisch voertuig in de garage geparkeerd stond, vroeg dit om extra aandacht,” meldt de brandweer.

Verder meldt de brandweer: “Bij aankomst was de ruit van de garagedeur al zwart van het roet en gescheurd, maar waren er geen vuurverschijnselen waarneembaar. Daarop is besloten alles dicht te houden en eerst een straal aan de voorzijde en achterzijde gereed te maken om gelijk van beide kanten een blussing te kunnen doen als de garage geopend zou worden. Nadat alles gereed voor inzet was, is via de achterkant van de garage toegang verschaft tot de ruimte en bleek er nog maar een heel klein vuurtje te branden. Doordat alles dicht heeft gezeten is de brand uit zichzelf gesmoord en hoefde er verder niet geblust te worden. Het voertuig bleek uiteindelijk niet bij de daadwerkelijke brand betrokken te zijn en is, nadat alles gecontroleerd was, de garage uit gereden.”

Na een half uur was de brand, die was opgeschaald naar ‘middelbrand’ onder controle. De bewoners zijn ongedeerd gebleven. De brandweer heeft de woning geventileerd. De Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de gedupeerden bij te staan en te helpen bij de afhandeling van de schade. 

Foto’s: Jorrit de Haas.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer