Tiplijn: 06-19541384

1 dode en 1 zwaargewonde bij explosie in Dordrecht

0

DORDRECHT – Op een vissersboot langs de Merwedestraat in Dordrecht heeft dinsdag 4 januari 2022 een explosie plaatsgevonden, met als gevolg dat één persoon is overleden en één persoon zwaargewond is geraakt. Het ongeval vond plaats bij scheepswerf Kooiman Hoebee BV.

De explosie was rond 16.15 uur, daarbij raakte het dek los van het schip, ook brak er brand uit. Een 25-jarige man uit Puttershoek raakte te water en werd vermist. Toen die weer werd gevonden mocht reanimatie niet meer baten. De gewonde, een 28-jarige Rotterdammer, is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Politie, brandweer, ambulances, de traumahelikopter en een duikteam werden ingeschakeld voor hulp.

De politie zoekt uit hoe de explosie op de mosselkotter kon plaatsvinden.

Foto’s: Rick Groenendijk.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer