Tiplijn: 06-19541384

Rustige jaarwisseling in de regio; wel vuurwerk ondanks verbod

0

REGIO – De jaarwisseling 2021 / 2022 is in de regio zonder grote incidenten verlopen. Ondanks het vuurwerkverbod, werd er in de hele regio vuurwerk afgestoken, maar dit zorgde niet voor de gevreesde hogere druk op de zorg, want niemand raakte (noemenswaardig) gewond.

Vuurwerkverbod
Als coronamaatregel, om de druk op de zorg zo laag mogelijk te houden, was door de landelijke overheid besloten tot een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Alleen vuurwerk uit de categorie F1 was toegestaan. Desondanks wisten vele mensen alsnog ander vuurwerk te bemachtigen, dat tijdens de jaarwisseling de lucht in ging. Dit zorgde tegelijkertijd voor een flinke reeks overlastmeldingen bij de politie. Op diverse plekken werden mensen door de politie verzocht te vertrekken.

Geen vuurwerkslachtoffers
De zorgverleners op de Eerste Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis hielpen tussen middernacht en 07.00 uur vanmorgen 17 mensen met letsel. De oorzaak van het letsel was niet vuurwerk; wel vechtpartijen en ongelukken door teveel alcoholgebruik. Op de huisartsenpost in Dordrecht zijn twee mensen geholpen die vanwege vuurwerk verwondingen hadden opgelopen.

Containerbrandjes
De brandweer moest in Zuid-Holland Zuid 84 keer in actie komen. Op een drietal voertuigbranden na ging dit vooral om containerbranden en buitenbrandjes. De politie heeft in de regio enkele arrestaties verricht voor onder meer beledigingen en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Foto’s: Ruben van der Sterren, Jorrit de Haas, Eline Moerkerken, Gerard van Helden en Peter Stam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer