Tiplijn: 06-19541384

Industriebrand blijkt gecontroleerd vuur bij oudijzerboer in Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op oudejaarsdag kwam bij de brandweer een melding binnen dat bij een bedrijf aan de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam een fikse brand zou woeden. Uit voorzorg werd er opgeschaald naar middelbrand en werden diverse blusvoertuigen opgeroepen voor de brand. Bij aankomst bleek dat bij een oudijzerboer een gecontroleerd vuur in een afvalcontainer brandde.

Dit vuur zou al de hele dag hebben gebrand. Echter had men aan het einde van de middag autobanden op het vuur gegooid, wat voor dikke zwarte rookwolken zorgde. Toen bleek dat het om een gestookt vuur ging werd er afgeschaald. De brandweer en politie hebben met de eigenaar van het bedrijf afgesproken dat het vuur mocht blijven branden, onder de voorwaarde dat het beperkt zou worden gehouden.

Foto’s: Jorrit de Haas en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer