Tiplijn: 06-19541384

Dronken Dordtenaar slaat met scooter op de vlucht; aangehouden na achtervolging

0

DORDRECHT – Een dronken scooterrijder uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 19 december in zijn woonplaats op de vlucht geslagen. Om 01.50 uur kreeg de politie de melding dat een man mogelijk onder invloed van verdovende middelen naast zijn scooter stond. Agenten hebben de Dordtenaar aangesproken en aangegeven dat hij niet meer op de scooter mocht rijden en lopend verder moest gaan. Toen de agenten vertrokken, stapte de man toch op de scooter en reed weg.

De politie zette daarop de achtervolging in, die ging door verschillende straten van de wijk Sterrenburg. Uiteindelijk kon de man aangehouden worden voor het rijden onder invloed. De man werkte op het politiebureau echter niet mee aan de ademhalingstest, waardoor niet formeel kon worden vastgesteld dat hij onder invloed was. Daarom is hij ook weer heengezonden.

Omdat de man weigerde, is zijn rijbewijs ingevorderd. Dit is een standaard procedure is bij het weigeren van een ademhalingstest. De man krijgt volgens een politiewoordvoerder te maken met de gevolgen van het weigeren van de alcoholtest, wat een strafbaar feit is.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer