Tiplijn: 06-19541384

Automobilist vliegt uit de bocht in Alblasserdam; man wordt aangehouden

0

ALBLASSERDAM – Een man is vrijdagavond 17 december 2021 met zijn voertuig uit de bocht gevlogen op de Hoogendijk, op het industrieterrein in Alblasserdam. De man kwam vanaf het industrieterrein en reed richting de Kabelbaan. Net na een bocht kwam hij in de berm terecht, botste daar tegen twee schrikblokken en een lantaarnpaal en kwam even verderop tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. Wel wees een blaastest uit dat de bestuurder waarschijnlijk alcohol had genuttigd. De man werd daarom door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Op het politiebureau wordt een alcoholonderzoek gedaan in de vorm van een ademanalyse. Daarbij zal blijken of en zo ja hoeveel alcohol de man heeft genuttigd.

Bij de afhandeling van het ongeval was behalve de politie ook de afdeling handhaving van de gemeente aanwezig. Eén van de boa’s regelde het verkeer. De ander hielp bij de berging.

Het bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. De omvergereden lantaarnpaal wordt binnenkort vervangen door een nieuw exemplaar.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer