Tiplijn: 06-19541384

Poolse automobilist rijdt zonder rijbewijs veel te hard over snelweg: ‘Ik reed harder’

0

DORDRECHT – Een 26-jarige Poolse automobilist beging zaterdagavond 13 november meerdere verkeersovertredingen, toen hij op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek werd gecontroleerd. Agenten hielden daar een snelheidscontrole en zagen een auto veel te snel voorbijrijden. Bij controle van het kenteken bleek het om een zogenoemd spookvoertuig te gaan. De auto had sinds maart 2021 geen geldige registratie.

De verkeerspolitie besloot het voertuig te volgen en constateerde een snelheid van bijna 190 kilometer per uur. Na wettelijke correcties bleef daar nog 173 kilometer per uur van over. Op de Laan van Europa in Dordrecht kon de automobilist staande worden gehouden.

De twintiger gaf aan dat hij veel harder had gereden. Hij gaf zelf aan 189 kilometer per uur te hebben gereden en liet zelfs een filmpje zien waarop 220 kilometer per uur werd gereden. Agenten konden niet vaststellen of hij dit ook zelf had gereden.

De bestuurder bleek daarnaast geen rijbewijs te hebben, kon geen legitimatiebewijs laten en zien en was onder invloed van drugs. Zijn auto is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt voor de snelheid, het rijden zonder rijbewijs, het rijden onder invloed van drugs en het rijden met een voertuig zonder geldige registratie.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer