Tiplijn: 06-19541384

Automobilist (15) rijdt in op agenten tijdens achtervolging door Dordrecht

1

DORDRECHT – Tijdens een achtervolging door Dordrecht is een 15-jarige Dordtenaar ingereden op een politieauto. In de politieauto zaten agenten, zij raakten niet gewond. Op woensdag 20 oktober 2021 zagen agenten omstreeks 20.45 uur een personenauto met een hoge snelheid rijden op de Merwedestraat in Dordrecht. Nadat de bestuurder niet stopte en het stopteken negeerde ontstond er een achtervolging.

12, 14 en 15 jaar
Op de Bankastraat ter hoogte van het Vogelplein reed de bestuurder met hoge snelheid tegen een stilstaande politieauto aan. Na een achtervolging werd de bestuurder gedwongen te stoppen op de Baden-Powelllaan in Dordrecht. De bestuurder bleek een 15-jarige Dordtenaar te zijn welke reed zonder rijbewijs. Daarnaast zaten in het voertuig drie passagiers in de leeftijd van 12, 14 en 15 jaar.

Poging doodslag
De verdachte is in verband met het inrijden op de politieauto onder meer aangehouden voor poging doodslag. Later werd duidelijk dat de verdachte zich tevens schuldig had gemaakt aan joyriding. De overige inzittenden zijn door de politie thuisgebracht, waarbij de agenten het gesprek met de ouders van de kinderen zijn aangegaan.

Getuigen
De politie zoekt getuigen van het inrijden op de politieauto op de Bankastraat. Gevraagd wordt de getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844 en het zaaknummer 2021327546 te noemen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Spectaculair bericht, ik had op z’n minst een zwaar gehavende politieauto willen zien. Erg teleurstellend dit.

Reageer