Tiplijn: 06-19541384

Dronken Pool aangehouden in Giessenburg; 7x teveel alcohol op

0

GIESSENBURG – Een zwaar beschonken Poolse man, die in Groot-Ammers verblijft, is in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 september 2021 aangehouden in Giessenburg. De man bleek na een blaastest met ruim 7x teveel alcohol achter het stuur te hebben gezeten. Agenten snapten de automobilist in Giessenburg. “Tijdens de nachtdienst zagen wij een voertuig rijden die wel erg zacht reed. Dit vonden wij opvallend dus wij keerden om en gaven de bestuurder een stopteken,” zo schrijft een agent op Instagram.

Nadat de agenten de bestuurder tot stoppen hadden gedwongen spraken ze de man aan. Direct roken ze een enorme alcohollucht uit de auto komen. Een blaastest wees uit dat de man inderdaad teveel alcohol op had. Hij werd aangehouden en moest op het politiebureau in Bleskensgraaf een ademanalyse ondergaan. Daaruit bleek de uitgeademde zuurstof van de man 1670 ugl alcohol te bevatten. Dit is ruim 7 keer de toegestane maximale hoeveelheid van 220 ugl voor verkeersdeelnemers.

Het rijbewijs van de dronken Poolse bestuurder wordt ingevorderd en de bestuurder zal moeten afwachten op de straf die hij krijgt.

Afgelopen weekend ging het nog mis in Noordeloos toen een dronken Poolse man crashte. Hij had 3 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op (650 ugl). Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Foto: politie Lek en Merwede.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer