Tiplijn: 06-19541384

Dordtenaar overvallen en gegijzeld in Barendrecht; verdachten (15, 19, 20 jaar) aangehouden

0

BARENDRECHT – Een man uit Dordrecht is mishandeld en bedreigd bij een overval op een parkeerplaats aan de Achterzeedijk in Barendrecht. De Dordtenaar werd daarna in zijn eigen auto geduwd en gedwongen langs meerdere pinautomaten te rijden. Hij moest zijn bankpas en pincode afgeven en in Rotterdam en Barendrecht werd geld van zijn rekening gehaald. Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni in Barendrecht. De politie heeft nu drie verdachten aangehouden.

Overvallen
Het trio zou het slachtoffer uit Dordrecht op 5 juni 2021 tussen 23.30 en 00.30 uur op de parkeerplaats aan de Achterzeedijk in Barendrecht, vlakbij de kinderboerderij overvallen hebben. Ze mishandelden en bedreigden de man en duwen hem in zijn eigen auto.

Pinautomaten
Tijdens de rit werd hij gedwongen zijn pincode en bankpas af te geven, waarmee de daders bij automaten aan de Putsebocht in Rotterdam-Bloemhof, maar ook in IJsselmonde en bij het gemeentehuis in Barenrecht geld van zijn rekening haalden. Uiteindelijk werd het slachtoffer uit zijn auto gezet en reed het trio met de Audi A3 weg.

Aanhoudingen
De auto van het slachtoffer is terecht. De daders leken in eerste instantie spoorloos. Onderzoek van de recherche leidde tot de aanhouding van het drietal. Op 6 juli en op 7 september zijn in totaal drie verdachten aangehouden. Het gaat een jongen van 15 jaar uit Rotterdam en mannen van 19 jaar uit Rotterdam en 20 jaar uit Barendrecht. Ze zitten vast en worden verhoord.

Foto: archief

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer