Tiplijn: 06-19541384

Drie gewonden bij aanrijding onderaan Brug over de Noord; traumahelikopter ingezet

0

ALBLASSERDAM – Op de kruising Grote Beer / De Helling in Alblasserdam, onderaan de Brug over de Noord, heeft maandagmiddag 30 augustus 2021 een aanrijding plaatsgevonden tussen een bedrijfsbus en twee scooters met daarop drie personen. De Alblasserdamse bestuurder van de bedrijfsbus met geladen aanhanger reed naar eigen zeggen door het oranje verkeerslicht. Een andere getuige verklaarde dat een scooterrijder bij één van de laatste streepjes van het ‘aftel-verkeerslicht’ al ging rijden en daardoor tegen de zijkant van de bedrijfsbus botste.

De scooter werd bestuurd door een 17-jarige jongen uit Bleskensgraaf. Hij brak bij het ongeval, zoals het er nu naar uitziet, zijn been. Bij het ongeval kwamen ook twee meiden met hun scooter ten val. Het gaat om Nieuw-Lekkerlanders van 16 en 17 jaar oud. Of zij door de scooter zijn geraakt of ook in aanrijding zijn geweest met de bedrijfsbus, was maandagmiddag nog onduidelijk.

Traumahelikopter
Op basis van de eerste berichten werd door de meldkamer ingeschat dat er sprake was van ernstig letsel. Daarom werd de traumahelikopter ingezet. De helikopter landde naast het incident. De arts heeft meegekeken, maar er was verder geen inzet nodig van het Mobiel Medisch Team. De helikopter vertrok daarom al snel weer naar Rotterdam Airport.

De 17-jarige jongen is met beenletsel per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De meiden uit Nieuw-Lekkerland raakten lichtgewond, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze zijn ter plaatse verbonden. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij.

De politie gaat uitzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer